На Полісся прийшла справжня зима

Такої зими на Чернігівщині й справді не було вже років десять. Снігом сильно позамітало сільські та лісові дороги. Отож в усіх дванадцяти лісогосподарських підприємствах Чернігівського ОУЛМГ нині цілодобово працює більше 50 одиниць снігоприбиральної техніки.

Розчищають вони сільські вулиці, дороги до шкіл і ФАПів. Особливо це стосується малих сіл у глибинці – на Новгород-Сіверщині, Семенівщині, Корюківщині, Сновщині, Городнянщині, Ріпкинщині та на Остерщині. Адже облавтодор просто не в змозі зараз самотужки виконати такий великий обсяг робіт.

Звісно, в таких умовах важко працюється лісозаготівельній техніці у лісах. Тому лісогосподарські підприємства розчищають лісові дороги для вивезення заготовленої деревини та годівниць, куди підвозяться корми для диких тварин.

Як зазначив інженер з охорони та захисту лісу ДП «Семенівське лісове господарство» Михайло Волк, сніжна зима – це добре для лісу, бо це – волога, здоров’я довкілля. Малі річки поповняться водою. Буде гарний урожай ягід та грибів. А прибирання снігу – то лише тимчасові труднощі. Тому потрібно не панікувати та клясти погоду, а навпаки радіти такій справжній, сніжній зимі!

 

Микола Тищенко. Фото автора

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “На Полісся прийшла справжня зима”

  1. UAqwerty

    Справжня зима чи не справжня, а ліс як вирубували та нищили так і продовжують це робити

Не бажаєте прокоментувати?