На Півночі України оцінили ступінь інформаційної загрози з боку Росії

Представники «Справедливості» оцінили ступінь інформаційної загрози у прикордонних районах Чернігівщини.

Про повідомила керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

«Для моніторингу ми обрали прикордонні до РФ райони нашої області: Сновський, Корюківський, Семенівський та Новгород-Сіверський. Зустрілися з міськими головами райцентрів, почули думки місцевих жителів, а також візуально оцінили ситуацію у ряді прилеглих сіл», — розповіла Голубова.

Початок будь-якої війни – це інформаційна кампанія проти імовірного супротивника. З боку РФ як країни-агресора ця кампанія триває уже чверть століття на всій території України. А трагічний досвід Донбасу, і війна там, довели, що це питання надважливе і дуже актуальне. Ознака перемог РФ на нашому медійному полі – входження російського капіталу та фактичне привласнення усього FM-діапазону, а ще на 60-90 % покриття прикордонних районів російськими медійними монополістами.

Все це і неодноразові повідомлення про україномовний вакуум та засилля ворожого ефіру від мешканців прикордонних районів, змусило представників «Справедливості» Володимира Березинського і Андрія Шемця разом з чернігівськими ЗМІ особисто відвідати прикордонні райцентри і прилеглі села та оцінити ступінь інформаційної загрози в цих регіонах!

У Сновській та Корюківській ОТГ ситуація доволі прийнятна. Зокрема стосовно аналогового телебачення у Корюківському районі, сигнал покращився після введення додаткових потужностей у Холмах. Серед іншого можна відмітити практичну відсутність українського радіомовлення, а ще невелику кількість каналів україномовного ТБ.

У Семенівці ще подекуди зустрічаємо комуністичні відбитки минулого, а також неоднозначну позицію місцевих мешканців, частина з яких періодично на підробітках у Росії. Серед іншого майже повна відсутність українського радіо та ТБ контенту, засилля російських каналів, навіть через Т2-приймач, і здебільшого супутникове ТБ.

Стосовно Новгород-Сіверського району ситуація дуже різниться. В райцентрі є власне телебачення і телевежа – нормальний прийом цифрового та аналоговово ТБ. Але в районі, особливо в бік кордону, ситуація менш позитивна: відсутність українського сигналу, повне покриття російських каналів та «супутниковий рай» для країни-агресора!

«Та загалом позитив є навіть в тому, що голови райцентрів і ОТГ готові співпрацювати у цьому питанні та змінювати ситуацію на краще. А більшість мешканців налаштовані достатньо патріотично. І хоч подекуди ситуація на сьогодення у прикордонних районах нашої області не втішна, але приємно те, що і місцевих жителів, і міських голів це не влаштовує, і вони готові працювати в цьому напрямку», — підкреслила Оксана Голубова.

«Представники «Справедливості» повернулися до Чернігова сповнені надій і сподівань на краще: є певні напрацювання та домовленості про співпрацю в цій сфері з органами місцевого самоврядування – тому позитивні результати вже з'являться найближчим часом», – узагальнила Оксана Голубова.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?