На матеріальне забезпечення працюючих громадян використано 44,7 млн грн

Фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам (працюючим громадянам) проводиться згідно заяв-розрахунків поданих страхувальниками до робочих органів Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій.

З початку цього року (станом на 17 квітня) до обласного відділення страхувальниками подано 8 718 заяв-розрахунків на загальну суму 47 млн. 115 тис. грн., з яких по тимчасовій непрацездатності — 34 млн. 032 тис. грн., по вагітності та пологах 12 млн. 893 тис. грн. та на поховання — 190 тис. грн.

Профінансовано 8 333 заяви на загальну суму 44 млн. 696 тис. грн.

Норма статті 34 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року (із змінами та доповненнями) №1105-ХІV щодо 10 днів фінансування матеріального забезпечення застрахованих осіб дотримується. Де-факто, кошти перераховуються обласним відділенням на міжрайонні та міську дирекції упродовж 4 днів від дня отримання заяв-розрахунків, які в свою чергу одразу ж перераховують їх страхувальникам для виплат працюючим громадянам.

Лариса Пошкребнєва, начальник фінансово-економічного відділу виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?