На Київському водосховищі затримано порушника

collage_photocat - копияВ ході проведення рибоохоронних заходів на Київському водосховищі посадовими особами Київрибоохорони було виявлено факт використання на промислі плавзасобу без суднового білета, що унеможливлює здійснення ідентифікації судна.

Крім того, на борту плавзасобу було зафіксовано 2 реєстраційні номери, що є грубим порушенням законодавства, відповідно до Правил промислового рибальства та Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів».

«З метою збереження та забезпечення раціонального використання водних біоресурсів користувачі мають на кожному судні рибної промисловості вести журнал з обліку реалізованих біоресурсів та мати при собі відповідну документацію: судновий білет та акт технічного огляду», — прокоментував ситуацію із законодавчої точки зору начальник Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Київській області – Литвиненко Вадим Олександрович.

Матеріали передано до Управління державного нагляду за безпекою мореплавства флоту рибного господарства для подальшого реагування та прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

collage_photocatНагадуємо, відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України №642 «Про затвердження Правил експлуатації суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства», судна повинні мати наступні суднові документи:

— судновий білет;

— акт технічного огляду;

— свідоцтво про стабільність і надводний борт (тільки для палубних суден);

— настанову зі збереження плавучості і стабільності судна (тільки для палубних суден).

А відповідно до п. 4.4 вказаного вище Наказу, на кожний борт судна на міделі, носі й кормі наносяться знаки надводного борту.

У випадку не дотримання вищевказаних вимог, плавзасіб буде затримано з постановкою на штрафмайданчик, а до власника застосовано заходи згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Київрибоохорона наголошує на необхідності дотримуватись правил безпечної експлуатації суден рибної промисловості користувачами!

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Київській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?