На кордоні з Кримом обговорювали використання водних біоресурсів

IMG_3607Держрибагентство і Херсонська ОДА провели спільну нараду з користувачами, повідомили sknews.net у прес-службі «рибного» відомства.

Про стан спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах у межах Херсонської області йшлося 17 вересня в обласній державній адміністрації під час робочої наради під головуванням Голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова та Голови Держрибагентства України Яреми Коваліва. У нараді взяли участь  представники наукових установ, директори рибовідтворювальних комплексів, особовий склад територіальних органів рибоохорони, користувачі водних біоресурсів та громадськості.

Ярема Ковалів проінформував  про перші практичні кроки в реалізації нової стратегії розвитку рибного господарства України: скорочення документів дозвільного характеру,  перспективу роботи територіальних підрозділів рибоохорони Держрибагентства України.

IMG_3572«Ми намагаємося у кожній області зустрічатися з представниками громадськості, підприємцями, рибаками для знаходження оптимальних шляхів вирішення проблем. Вже напрацьовані напрямки реформування. Чекаємо на пропозиції від промисловців, щоб удосконалити роботу в системі водної галузі й наблизити її до європейської»  ‒ зауважив Ярема Ковалів. Також він відмітив, що дуже важлива взаємодія з місцевими органами влади та силовими структурами.

За словами очільника Херсонщини, завдяки співпраці з СБУ, МВД та прикордонною службою тільки за один місяць затримані браконьєри, єгер, вилучено декілька сотень кілограмів креветки та зареєстровано 5 кримінальних проваджень. Розділивши проблемні питання на дві категорії – економічні та корупційні, очільник області запевнив, що готовий на рівні Києва, із залученням громадськості, фахівців, екологів відстоювати питання екологічної безпеки та необхідності підтримки української унікальної екосистеми.

«Хочу, щоб вам була зрозуміла принципова позиція облдержадміністрації – ми проти корупції та браконьєрства. Ми готові й далі боротися з цими явищами, але вважаємо, що треба прийняти принципові рішення і змінити підходи до видачі дозволів на вилов біоресурсів, видачу лімітів і так далі. Все має бути прозоро і зрозуміло!»  ‒ відмітив голова облдержадміністрації.

Крім того, Ярема Ковалів озвучив позицію Держрибагентства України щодо проекту Закону України від 27.07.2015 № 2454а «Про введення заборони (мораторію) на промисловий вилов водних живих ресурсів на деяких водоймах України»: регулювання промислового лову потребує комплексного підходу і не може бути вирішене  виключно через мораторій. Цю позицію підтримав губернатор Херсонщини. Він зазначив, що введення мораторію на промисловий вилов риби призведе до соціально негативних явищ, особливо з урахуванням того, що Херсонщина – це прикордонна з анексованим Кримом область. Керівники рибодобувних організацій області висловили вдячність за розуміння проблеми та готовність до її вирішення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?