На Ічнянщині вибухи продовжуються

На місці працюють працівники ДСНС, Нацгвардія, сім екіпажів волонтерів С14.

Завдання — евакуація тих, кого не встигли евакуювати та запобігання проявам мародерства. Кого з місцевих людей не евакуювали, допомагають патрулювати місто і стерегти майно. Організація заходів, як повідомили в ГО «С14» — на високому рівні. «Наші їдуть туди, де треба допомога», — зазначили С14  на своїй сторінці у Фейзбуці.

Зі складів боєприпасів у Дружбі (5 кілометрів від Ічні) доносяться періодичні вибухи. Триває евакуація людей. Їх доставляють в Ічню або Ніжин. Дехто з місцевих мешканців переховується в погребах.

Як зазначив сьогодні на брифінгу в Києві заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Родіон Тимошенко,  склади поблизу Ічні підірвали у 4 місцях арсеналу.

— Станом на 9:30 пожежею охоплено 5 сховищ. В результаті проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилась, що дозволило проведення розвідки осередків пожежі за допомогою танку. Для того, щоб уточнити завдання на подальші дії.
На даний момент територія має велике задимлення, важко встановити, проводити візуальну розвідку, але можу сказати, що пожежею охоплено не більше 10% арсеналу.
Перевіряється кілька версій події, зокрема версія про можливе вчинення диверсії. За даними оперативної групи генерального штабу, яка провела опитування часових на постах, підтверджено факт вибухів, тобто підриву, у чотирьох місцях арсеналу, при чому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа, — сказав він. 

Також Родіон Тимошенко сказав, що протягом останнього часу з території арсеналу вивезли близько 50 відсотків боєприпасів великого калібру, що зберігались на відкритій місцевості.

Фото: ГО «С14»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?