На Чернігівщині відкрили ще одну «шикарну» амбулаторію

В Іванівській територіальній громаді Чернігівського району 20 квітня відкрили медичну амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

В урочистому відкритті взяла участь голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

Будівництво амбулаторії здійснювалося на умовах співфінансування.

Іванівська амбулаторія розрахована до 80 відвідувань за зміну.

Тут працюватимуть 2 сімейні лікарі. Вони обслуговуватимуть жителів 14 населених пунктів.

Усі послуги з первинної медичної допомоги для жителів громади здійснюватимуться безкоштовно.

В амбулаторії діятимуть кабінети сімейних лікарів, палата денного стаціонару, маніпуляційний кабінет та кабінет щеплень.

— В амбулаторії створили умови, комфортні як для медпрацівників, так і для пацієнтів, — зазначила Анна Коваленко. — Сподіваюсь, що в новій амбулаторії місцеві жителі відчуватимуть постійну турботу про їхнє здоров’я.

Сільська амбулаторія має спеціалізований автомобіль. Медична установа обладнана комп’ютерною технікою і сучасним необхідним для лікування обладнанням. Серед них — електрокардіографічний апарат, кисневі концентратори, аналізатори крові та сечі, глюкометри.

— Наша громада уклала договір з майбутньою сімейною лікаркою Аліною Шакун, яка нині проходить навчання в інтернатурі коштом місцевого бюджету, — розповіла голова Іванівської територіальної громади Олена Швидка. — Тож згідно умов угоди, вона вже через рік навчання приїде в Іванівку, щоб відпрацювати три роки в амбулаторії. Але треба створити такі умови, що лікарі та інші фахівці приїжджали до нас не на три роки, а набагато більше років.

Очільниця громади подякувала всім, хто доклав зусиль до зведення гарного нового приміщення, а особливо — лікарям, які в непростих умовах надають медичну допомогу.

Завітали на свято жителів громади в.о.голови Чернігівської райдержадміністрації Лариса Юрченко та голова Чернігівської районної ради Микола Силенко.

—  Я згадую 2015 рік, коли ми розпочинали реформу місцевого самоврядування, і в нас був навчально-праткичний візити до сусідньої Польщі, — поділився враженнями Микола Силенко. — І коли ми побачили там чудові дороги, гарні освітні заклади, високий рівень медичного обслуговування... Ми були вражені, з одного боку, а з іншого, трохи скептично віднеслись до всього цього, бо якось не дуже тоді ще вірилось, що і в нас може бути таке. І ось ми бачимо, що в Україні тепер є затишні школи, відремонтовані дороги, і, безумовно, якісні медичні послуги...

Відкриття цієї амбулаторії співпадає з інтересами усієї Іванівської громади. Впевнений у цьому депутат обласної ради Григорій Ткаченко. Він подякував усім тим, хто започатковував ідею зі створення цього медичного закладу та побажав злагоди багатотисячній громаді у цей непростий для всієї країни час.

Побував на відкритті амбулаторії Сергій Кордик, фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?