На Чернігівщині стріляли бердичівські «Гіацинти»

На Гончарівському полігоні 22 березня завершилися тактичні навчання з бойовою стрільбою дивізіону 26-ї артилерійської бригади оперативного командування «Північ».

Протягом трьох днів бердичівські гармаші відпрацьовували навички ведення бою і маскування позицій в умовах роботи авіації, безпілотних літальних апаратів противника та протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам.

До роботи залучався безпілотний літальний комплекс та підрозділи артилерійської розвідки.

Дивізіон було піднято по тривозі для здійснення маршу в район очікування та в райони тимчасових і основних вогневих позицій.

— Під час маршу штучно створювалось блокування наших маршрутів висування «місцевими жителями» та інші нестандартні ситуації, які дуже часто трапляються у сучасній війні, — розповів помічник керівника навчань Володимир Швець.

На місці артилеристи не стоять — передбачено відпрацювання нормативів з розгортання гармат з похідного в бойове положення, їх заряджання боєприпасами та швидкої зміни позицій після виконання навчально-бойових завдань.

— Хлопці почуваються впевнено — значно «перекривають» усі нормативи. Бачите, ще й для фотосесії встигають позувати, — посміхається командир батареї Ярослав Зінєвич.

 

Олександр Штупун,

відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м. Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?