На Чернігівщині стартував виборчий процес в ОТГ

З 2 листопада у 86 об’єднаних громадах України, у тому числі п’яти – на Чернігівщині, стартував виборчий процес.

Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради Ольга Чередник, початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах. У новостворених громадах перші вибори призначені ЦВК на 22 грудня.

«У Чернігівській області перші вибори відбудуться у Понорницькій (Коропський район) і Добрянській (Ріпкинський район) селищних, Талалаївській (Ніжинський район), Киселівській (Чернігівський район) та Сухополов’янській (Прилуцький район) сільських ОТГ...», — зазначила Ольга Чередник.

На її переконання, створення спроможних громад шляхом об’єднання є важливою складовою реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Тож вибори до рад об’єднаних громад є не менш важливими, ніж загальнодержавні вибори. Адже від того, наскільки новообрана місцева влада в громадах буде компетентною й ініціативною, залежатиме розвиток самої громади», —  наголосила Ольга Чередник.

Також вона підкреслила, що Чернігівська область, за даними Мінрегіону, входить до лідерів в Україні зі створення об’єднаних територіальних громад. На сьогодні в регіоні уже працюють 45 ОТГ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?