На Чернігівщині призначено 16 одноразових допомог

У 2018 році управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області було призначено 16 одноразових допомог в разі смерті застрахованої особи внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Загальна сума видатків склала понад 1,8 млн гривень.

Про це повідомили виданню sknews.net у Фонді соціального страхування України в Чернігівській області.

Зокрема, одноразову допомогу в разі смерті потерпілого призначено 9 сім’ям. Сума видатків склала 1,6 млн грн, а середній розмір виплат одній родині становив 175,3 тис. грн.

Також одноразову допомогу було призначено 7 утриманцям. Виплати профінансовано на суму 0,2 млн грн, середній розмір допомоги на одного утриманця становив 34,3 тис. грн.

Одноразова допомога сім’ї потерпілого виплачується у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. Одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на його утриманні, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш ніж десятимісячного строку після смерті потерпілого, виплачується у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату.

У разі смерті потерпілого особам, які мають на це право, також призначається щомісячна страхова виплата, сума якої визначається із середньомісячного заробітку потерпілого. Витрати на поховання компенсуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Олена Метлицька,

заступник начальника управління-начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?