На Чернігівщині припинили діяльність нелегальної АЗС

Діяльність нелегальних заправних станцій, які створюються ділками від бізнесу задля швидкої власної наживи, не тільки спричиняє значні втрати бюджетних надходжень, але й становить загрозу екології регіону та життю його мешканців.

Автозаправні станції є об'єктами підвищеної небезпеки, адже для їх експлуатації потрібні відповідні дозволи. Таких документів власники АЗС, яка розташована на території Чернігівської області, не мали, а відтак діяльність такого об’єкта є потенційно небезпечною та може призвести до надзвичайних подій.

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області на виконання рішення робочої групи, утвореної відповідно до Розпорядження Чернігівської ОДА від 21.10.2019 №593 (зі змінами від 04.03.2021) встановлено, що реалізація паливно-мастильних матеріалів здійснювалась без наявності одержання без отримання ліцензії на зберігання пального та інших документів дозвільного характеру, передбачених чинним законодавством України для даного виду діяльності.

Внаслідок проведених заходів із незаконного обігу вилучено 4 тисячі літрів палива та обладнання для його реалізації. Загальна вартість вилученого становить близько 200 тис. гривень.

У відношенні директора підприємства, якому належить АЗС, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?