На Чернігівщині нелюди вбили лосиху і поранили лося

На моїй батьківщині виродки вбили молоду лосиху та поранили самця. Подія відбулась в день відкриття полювання на пушного звіра.

Це справжнє свято для справжніх мисливців, а для «м‘ясників» — це лише привід офіційно вийти на свій брудний промисел, прикриваючись мисливським посвідченням.

2 листопада, на околицях села Омбиш, в угіддях ДП «Борзнянський лісгосп», що на Чернігівщині, сталося вбивство молодої статевозрілої самиці лося!

Місцеві бачили в болоті трьох лосів, яких гнали мисливські собаки. Через деякий час пролунали постріли, а ще за кілька хвилин побачили пораненого самця, з грудей якого юшилась кров!

На місце події виїхали працівники поліції, рейдова бригада Борзнянського лісгоспу та їх колеги з ДП «Ніжинський лісгосп», яких попросили про допомогу.

Коли охоронці природи прибули в зазначене місце, знайшли вбиту лосицю. В цьому ж урочищі затримано дві групи мисливців, з числа жителів Омбиша та Петрівки.

Пошуки пораненого самця, про якого повідомляли місцеві селяни, тривали до ночі, однак результатів не принесли. Дуже шкода, але, швидше за все, і ця особина червонокнижного виду, теж загине.

Поліцією порушено кримінальне провадження за незаконне полювання. Однак цього замало — браконьєри можуть все «порішати», як було вже не раз. Лось — червонокнижна тварина і за її вбивство передбачено штраф — 130 тисяч гривень.

Зробіть репост цієї публікації в соціальних мережах і донесіть до тих, хто там наближений до нардепів про те, що варто вносити зміни в Кримінальний кодекс і передбачати позбавлення волі за браконьєрство як це є в нормальних країнах.

Віталій Назаренко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?