На Чернігівщині кількість лікарняних збільшилась на 53%

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області повідомляє про суттєве зростання кількості листків непрацездатності, що надаються на оплату.

Збільшення числа лікарняних і днів непрацездатності застрахованих осіб спостерігається з початку осені. Відповідно зростають видатки Фонду на фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності.

За оперативними даними у жовтні кількість лікарняних листків у порівнянні з вереснем збільшилась на 52,8%, на 38% зросла кількість днів непрацездатності, сума витрат зросла на 46,1% або на 7,8 млн грн.

Ріст числа листків і днів непрацездатності пов'язаний із сезонним підвищенням захворюваності на респіраторні хвороби, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, ізоляцією від COVID-19 контактних осіб, а також безпосереднім захворюванням працівників Чернігівщини на коронавірусну хворобу.

Нагадаю, що у жовтні відділеннями управління Фонду в області було прийнято на оплату майже 10 тисяч листків непрацездатності на суму 24,6 млн грн.

Олена Метлицька,

заступниця начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?