На Чернігівщині діють нелегальні автозаправки

Співробітниками податкової міліції у тісній співпраці із правоохоронними та іншими державними контролюючими органами продовжується боротьба з тіньовими схемами на ринку реалізації палива та діяльністю нелегальних АЗС.

Підстава: виконання доручення Кабінету Міністрів України від 24.12.19 №29 та рішення робочої групи, утвореної відповідно до Розпорядження Чернігівської ОДА від 21.10.2019 №593.

Багато власників АЗС нехтують тим, що автозаправні станції є об'єктами підвищеної небезпеки і для їх експлуатації необхідні відповідні дозвільні документі. Відтак, діяльність таких об’єктів є потенційно небезпечною та може призвести до надзвичайних подій.

Як наслідок, в листопаді поточного року співробітниками податкової міліції на території одного з районних центрів області припинена діяльність автозаправного комплексу, який функціонував без необхідних дозвільних документів. Із незаконного обігу вилучено 8,2 тисячі літрів скрапленого газу та обладнання для його зберігання та реалізації. Загальна вартість вилученого перевищує 400 тис. грн.  Стосовно керівника суб’єкта господарювання складено протокол про адміністративне правопорушення.

З початку року співробітниками податкової міліції, за координації Чернігівської ОДА, на території області припинено нелегальну діяльність 32 АЗС та АГЗП, які функціонували без необхідних дозвільних документів. Внаслідок проведених заходів із незаконного обігу вилучено понад 334 тисячі літрів палива на суму 7,7 млн грн та обладнання, що використовувалось для його реалізації, орієнтовною вартістю 11,1 млн грн.

Як повідомили в податковій міліції області, робота на цьому напрямку триває.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?