На Чернігівщину поставляють радіаційне вугілля з ДНР

Обережно радіація! 

За даними щорічного звіту Чернігівського онкологічного диспансеру за минулий рік в Менському районі рівень онкозахворювань піднявся на 16,9 %.

Про це повідомили в ГО «Чернигов Пост».

Фахівці обласного управління охорони здоров’я пов’язують це зростання зі шкідливими викидами внаслідок опалення бюджетних установ Менського району вугіллям, що постачається з шахти «Юний Комунар» (місто Єнакієве, ДНР).

Як відомо саме на шахті «Юний Комунар» (Юнком) проводились ядерні випробування (атомно-вибуховий експеримент «Кліваж»). На початку 2018 року адміністрація самопроголошеної ДНР, під контролем якої перебуває
м. Єнакієве, вирішила затопити шахту «Юнком», а тому бойовики реалізують залишки вугілля по заниженим цінам.

Поставки вугілля в Чернігівську область з шахти «Юнком» здійснюють ТОВ «Актив-Дніпро» та ТОВ «Дніпроресурс 2016», власниками яких є донечанин Юрій Рожко та екс-очільник Чернігівського УБОЗу, а нині керівник служби безпеки обласного осередку партії «Наш край» Олександр Силкін.

Згідно з трансакційними повідомденнями системи «Е-ДАТА» 4 червня 2018 року чергову партію вугілля з шахти «Юний Комунар» в кількості 160 тонн вже поставлено до Березнянського навчально-реабілітаційного центру.

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “На Чернігівщину поставляють радіаційне вугілля з ДНР”

  1. Тетяна

    Шановні, шахта, про яку ви пишете, не працює з 2002 року. Не дивує?

Не бажаєте прокоментувати?