На Чернігівщині розпочалася операція «Кисень»

Зима — важкий час для всіх живих організмів. В цей час тваринний світ потребує турботи та опіки з боку людини.

Для виживання водних біоресурсів в зимовий період важливий температурний режим та хімічний склад води. Вирішальним значенням для виживання риби взимку має вміст кисню у воді.

Працівниками Чернігіврибоохорони постійно ведеться моніторинг водойм Чернігівщини для виявлення заморних явищ, відбираються зразки води для проведення аналізів на вміст розчинного у воді кисню та повний аналіз на хімічний склад води.

Чернігіврибохорона 1У січні 2017 року працівниками Чернігіврибоохорони разом з громадськими інспекторами та небайдужими рибалками — любителями проведені заходи для попередження задухи водних біоресурсів.

На озерах біля с.Карпилівка Козелецького району, с.Щурівка Ічнянського району, м.Новгород – Сіверський, на озері Глушка біля смт.Устя Сосницього району та на озері Глушець під Черніговом було прорубано декілька десятків ополонок. Для того щоб ополонки з часом не замерзли, їх вкрито очеретом та гілками.

Чернігіврибохорона 3

Чернігіврибоохорона звертається до усіх рибалок-любителів, а також до користувачів водних угідь, територіальних громад аби вони були уважні та вели спостереження за станом водойм на своїх територіях та за ходом зимівлі водних біоресурсів. Про будь-які ознаки задухи або зміни екологічного стану водойм Чернігівщини телефонуйте за телефонами гарячої лінії (0462) 727-135, (0462)цілодобово (0462) 937-557 та 0991121344 та пишіть на електронну пошту chernigivryboohorona@i.ua.

В.Є.Мовпан, начальник відділу охорони водних біоресурсів Чернігіврибоохорони

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?