На Чернігівщині проходили навчально-військові збори

В 169 навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України відбулися навчальні збори з головними старшинами оперативних командувань, військових частин та навчальних закладів

armiya-2На базі 169 навчального центру в селищі Десна, що на Чернігівщині, завершилися триденні навчальні збори з головними старшинами Сухопутних військ Збройних Сил України.

До заходу залучалися майже сто головних старшин оперативних командувань, військових частин оперативних командувань, вищих військових навчальних закладів, військового коледжу сержантського складу, навчальних центрів, військових частин безпосереднього підпорядкування Сухопутних військ Збройних Сил України.

amriya-3Під час зборів на військовому полігоні навчального центру з головними старшинами були проведені комплексні заняття з тактичної та вогневої підготовки. Головна увага приділялася розгляду дій особового складу в умовах АТО. Зокрема, вивчалися питання пересування особового складу під вогнем противника, дій в наступальному та оборонному бою, контрснайперському захисту в загальновійськовому підрозділі під час виконання завдань в районі проведення АТО, роботі з корегування артилерійського вогню під час враження нерухомих спостережних наземних цілей, подолання штурмової психологічної смуги, профілактиці та наданню першої медичної допомоги під час переохолодження та обмороження, поранення, а також евакуації з поля бою, в тому числі й з бойових машин.

armiya-3На заняттях з вогневої підготовки головні сержанти вивчали та удосконалювали методику проведення навчальних вправ стрільб зі стрілецької зброї, зокрема з ПМ, АК, ДШК, СВД, РПГ-7, АГС-17 тощо.

armiya-4Також учасники зборів в ході занять складали практичні заліки з військових дисциплін та прослухали курс лекцій з питань управління підрозділами під час виконання бойових завдань в районі АТО. За підсумками зборів кожен молодший командир отримав відповідну оцінку, а кращі були відзначені командуванням.

armiya-5

armiya-6

armiya-7

Олександр ПАРІЙ, підполковник 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?