На Чернігівщині поліція підіграє антиукраїнським силам?

На Прилуччині відбулися спроби реваншу екс-регіоналів та політичного переслідування свободівців.

На початку травня 2017 року на Чернігівщині відбулася спроба реваншу колишніх регіоналів та антиукраїнських сил, а правоохоронні органи розпочали політичне переслідування націоналістів.

Про це повідомили в Чернігівській обласній організації ВО «Свобода».

Так, у місті Прилуки 9 травня 2017 року на приміщенні міського будинку культури була вивішена комуністична символіка — червоне полотнище із написом «Победа будет за нами», що є порушенням Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Також протягом травня 2017 року в центрі Прилук знаходиться агітаційний намет «Опоблоку». Після усної розмови свободівців із агітаторами «Опоблоку», націоналісти почали отримувати дзвінки із «попередженнями » від місцевих «опоблоківців». Таку телефону розмову мав депутат Прилуцької міської ради від ВО «Свобода» Ігор Дубровськй.

11 травня 2017 року невідомі особи знесли намет «Опозиційного блоку» в центрі міста. Вже через годину після інциденту поліція завітала на роботу до свободівки Тетяни Федотової, висуваючи їй усну підозру в можливій організації знесення «опоблоківського» намету. На сьогодні, поліція продовжує відвідувати свободівців за місцями роботи та проживання. Правоохоронці наполегливо «просять», щоб свободівці взяли «вину» за знесення намету на себе, інакше погрожують ініціювати відкриття кримінального провадження щодо свободівців. Окрім внутрішніх переконань, що це зробили саме представники ВО «Свобода», працівники поліції інших аргументів не надали.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від правоохоронців припинити необґрунтоване переслідування свободівців, закликаємо розслідувати діяльність антиукраїнських сил на Прилуччині, а також випадків порушення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», зокрема, вивішування так званого « червоного прапору перемоги» на приміщенні міського будинку культури, встановити та притягнути до відповідальності посадових осіб Прилуцької міської ради.                                                                                                

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?