На Чернігівщині напрацьовані нові підходи у сфері екології

екологія 12 липня було презентовано командою «ДемАльянс» напрацьоване бачення нових підходів у сфері екології та був запропонований план реалізації певних кроків для того, щоб екологічна політика у місті Чернігові з’явилася.

Під час зустрічі були озвучені екологічні питання, проблеми та обговорені можливі шляхи їх вирішення. До заходу долучилися: заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Дзюба Валентина Андріїівна, голова ГромРади при Державній екологічній інспекції Костянтин Шихальов, керівник магістерської програми «Економіка довкілля і природних ресурсів» Чернігівського національного технологічного університету Дерій Жанна Володимирівна, журналісти та громадські активісти.

екологіяДзюба Валентина Андріївна, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, розказала про необхідність встановлення очисних модулів зливових вод, які зараз скидаються до річок без жодної очистки. А також треба вирішити питання щодо утилізації золи, що утворилася внаслідок процесів спалювання на ТЕЦ. Окрім цього, Валентина Андріївна розповіла про досвід боротьби зі шкідливим спалюванням листя, а саме про труднощі потрапляння в приватний сектор і співпраці з дільничними інспекторами.

Дерій Жанна Володимирівна, керівник магістерської програми «Економіка довкілля і природних ресурсів» ЧНТУ, зазначила важливість екологічної освіти майбутнього покоління, тобто формування екологічної культури з малечку: проведення просвітницьких навчальних семінарів серед молоді, від садочків до університетів.

Громадський активіст Антипець Олександр Олександрович наголосив на важливості саме системного підходу до вирішення екологічних питань із залученням громадськості. Наразі жителі міста байдуже відносяться до екологічних питань, чим і користується влада при прийнятті рішень, які згубно впливають на екологію міста.

«Впевнена, що в найближчий час серед жителів міста можливо реалізувати роздільний збір сміття на дві фракції: суха і волога. Це потребує невеликих затрат і буде першим кроком у вирішенні питання відходів у Чернігові», − зазначила еколог, член Чернігівської міської організації партії «ДемАльянс» Дарина Сиропара.

екологія 2

екологія 3 екологія 6 екологія 7

Більше тут: Екологія презентація

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “На Чернігівщині напрацьовані нові підходи у сфері екології”

  1. мисси

    Мне интересно, на этом уважаемом собрании поднимался вопрос о том, что рекреационная зона парк Еловщина уже пошла по кускам по решению его директора Мороза и под покровительством главы облсовета Зверева, который набивает карманы, прикрываясь популистскими выступлениями на митингах и своей причастностью к майдану, интересы которого он давно предал, продавшись регионалам

Не бажаєте прокоментувати?