На Чернігівщині лісові браконьєри протизаконно зрубали 27 дубів

У ніч проти 1 липня до поліції звернулися громадські активісти, які виявили в Куликівському лісі, що на Чернігівщині, з десяток зрубаних дерев. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка на «гарячому» спіймала браконьєрів, що здійснили вирубку дубів.

Про це проінформували в прес-службі поліцейського відомства.

Поліцейські оперативно виявили таксі, у якому й перебували четверо молодиків, причетних до злочину. В багажнику автомобіля правоохоронці знайшли та вилучили бензопилу.

Пасажири відмовилися будь що коментувати правоохоронцям, посилаючись на статтю 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе).
Поліція доставила молодиків до Куликівського відділення поліції. Під час затримання молоді парубки спробували повестися зухвало. Декілька з браконьєрів вже мають судимість за крадіжку лісу, але у гонитві за легкими грошима хлопців це не зупинило.
На цій ділянці молодики зрубали 27 дубів. За попередніми підрахунками, державі було завдано збитків на чверть мільйона гривень. Більше того, молодиків цікавило лише 2-3 метра дуба від кореня, інше зазвичай залишається гнити на місці злочину. Коли група браконьєрів вивозила колоди з лісу, то спромоглася знищити стільки пшениці, що й за все життя з’їсти їм би не вдалося.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) — карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нещодавно Головне управління Національної поліції в Чернігівській області об’єднало зусилля з активістами та спільно проводить рейди лісами області. Якщо вам відомо про якість факти викрадення лісу, то повідомляйте про це поліцію за номером (067) 225-13-06 або 102.

Чи вдасться зупинити лісову мафію — залежить не тільки від поліції, а й від кожного з нас.

Фото поліції Чернігівщини

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?