На Чернігівщині громадські активісти облаштували могилу отамана Галаки

24 квітня 2017 року активісти Ріпкинської районної організації ВО «Свобода» разом з небайдужими мешканцями облаштували могилу отамана Галаки.

Про це виданню sknews.net повідомили в прес-службі Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

Націоналісти організували прибирання та облаштування території поряд з могилою, замінили надгробок та огорожу, висадили квіти та замінили світлину Івана Галаки на пам’ятному хресті. Ініціатором та організатором акції став Ріпкинський громадський активіст Анатолій Добрицький.

«Постать отамана Івана Галаки – поки ще не достатньо досліджена, про нього не так багато відомо широкому загалу. Як складною була історія України на початку ХХ століття, такою ж була і постать отамана. Позаяк він є одним із символів боротьби із більшовицькою навалою на Чернігівщині. Односельці, нащадки отамана, а також місцеві історики й дослідники-краєзнавці називають отамана Галаку чернігівським Робіном Гудом. Маючи значні організаторські здібності, він зміг організувати чималий загін повстанців проти совєцьких окупантів, які, між-іншим, ділилися із земляками реквізованим у більшовиків майном», — розповів голова Ріпкинської районної організації ВО «Свобода» Віталій Курач.                                                                                          

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?