На Чернігівщині через держкордон не пропустили 31 громадянина РФ

Протягом тижня (по 3 грудня 2018 р.) обстановка на державному кордоні України в межах Чернігівщини залишалася стабільною та контрольованою.

Підрозділи Чернігівського прикордонного загону перебувають у бойовій готовності. Українсько-російська ділянка державного кордону охороняється посилено, в пунктах пропуску через державний кордон здійснюється посилений прикордонний контроль.

Як повідомив помічник начальника прикордонного загону Північного регіонального управління Олександр Дудко,  з 25 листопада до 2 грудня 2018 року на Чернігівщині через державний кордон України у встановленому порядку пропущено 40,8 тис. осіб та 10,9 тис. транспортних засобів.

До адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб, на яких накладено штрафів на суму 69482 гривні. Через державний кордон не пропущено 53 особи, серед яких 31 — громадяни Росії, з яких 26 не змогли підтвердити мету свого перебування в Україні. За порушення державного кордону затримано одну особу.

Олександр Дудко повідомив, що під «заходи посиленого прикордонного контролю» потрапляють не всі громадяни РФ, а лише деякі, зокрема, такі, які можуть бути причетні до дискримінаційних заходів, або ж громадяни, які не можуть пояснити мету візиту. До «не пропускних» можуть потрапити й такі, у яких  відсутній повний комплект документів, наприклад, особа їде в Україну  без закордонного паспорта, адже за внутрішнім російським паспортом в Україну не пустять. Ну, і, звичайно, можуть не розраховувати ступити на українську землю й такі особи, які відвідували непідконтрольні території, а також ті, хто вже раніше перевищив термін перебування в Україні.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?