На Чернігівщині активізувалися незаконні перевізники білоруських цигарок

Чергову спробу незаконного ввезення тютюнових виробів припинили у неділю — 25 червня — у пункті пропуску «Нові Яриловичі». 

Понад 1,5 тисячі пачок цигарок білоруського виробництва знаходились у багажному відділенні рейсового автобуса «Вільнюс-Одеса», який слідував з Республіки Білорусь в Україну. Вантаж, що значно перевищував дозволену до ввезення норму, виявили співробітники митниці спільно з прикордонниками під час здійснення контрольних заходів. Власником цигарок виявився громадянин України. Відносно нього митниками складено протокол про порушення митних правил за 472 Митного кодексу України. Цигарки оцінено у майже 13,5 тисяч гривень. Санкції порушеної статті передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків від вартості предметів правопорушення.

Значно серйозніше покарання очікує на власника 1660 пачок цигарок, оцінених майже у 14 тисяч гривень, які 20 червня цього року громадянин України також намагався незаконно ввезти в Україну через пункт пропуску «Нові Яриловичі». Щоб було «надійніше», він сховав цигарки під обшивкою автомобіля. Отже, митникам разом з прикордонниками довелося знімати бокові панелі салону автомобіля, щоб дістатися до прихованого вантажу. Санкції статті 483 Митного кодексу України, за якою кваліфікується дане порушення, передбачають не тільки 100-відсотковий штраф, а й конфіскацію транспортного засобу, який використовувався для приховування.

У Чернігівській митниці ДФС повідомили, що вартість вилучених з початку року тютюнових виробів перевищила 53 тисячі гривень.

Світлана СТРИЖАК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?