На Чернігівщині 1338 осіб подали декларації про майновий стан і доходи

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що 1338 громадян вже подали податкові декларації про майновий стан і доходи. Задекларували свої доходи за минулий рік 660 громадян, які визначили до сплати податку на доходи фізичних осіб суму, що складає понад 2 мільйони 300 тисяч гривень та понад 514 тисяч гривень військового збору.

Про те, що саме декларували громадяни розповіли в управлінні податків і зборів з фізичних осіб. Переважна більшість з тих, хто вже виконав свій конституційний обов’язок, задекларували успадковане чи отримане у дарунок майно. Також громадяни декларували доходи, що були отримані від надання в оренду майна та від продажу (обміну) рухомого та/або нерухомого майна.

Задля отримання податкової знижки звернулися до фіскальних органів 678 громадян. Серед них більше всього батьків студентів, які оплачували у 2016 році вартість навчання своїх дітей.

Шановні громадяни. Запрошуємо вас отримати безкоштовно бланки податкових декларацій про майновий стан і доходи в центрах обслуговування платників (можливо також роздрукувати бланки самостійно з офіційного Веб-порталу ДФС України). Декларацію ви можете за власним вибором подати особисто (або уповноваженою на це особою), поштою або засобами електронного зв’язку.

Останній день подання декларацій громадянами, які зобов’язані задекларувати свої доходи, 3 травня 2017 року. Звертатися для отримання податкової знижки за наслідками 2016 року можна упродовж поточного року. Cума податкових зобов’язань податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2017 року.

Номера рахунків, на які потрібно перераховувати суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що сплачуються за результатами річного декларування, розміщені на інформаційних стендах в Центрах обслуговування платників та на субсайті ГУ ДФС у Чернігівській області офіційного веб-порталу ДФС.

Людмила КОВАЛЬОВА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?