На 495 млн дол. експортувала товарів на зовнішній ринок Чернігівщина

У січні–серпні 2019 р. Чернігівщина експортувала товарів на зовнішній ринок на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року — на суму 495 млн дол. США.

Про це повідомляє Суспільний кореспондент з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Чернігівській області.

Із-за кордону імпортовано товарів на 288 млн дол. США, що на 14% менше. Перевага експорту товарів над їх імпортом забезпечило області позитивне сальдо зовнішньої торгівлі.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 128 країн світу.

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Азербайджану (9% загального обсягу), Іспанії та Нідерландів (по 8%), Єгипту та Білорусі (по 6%), Туреччини та Італії (майже по 5%).

В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, насіння і плоди олійних рослин, папір та картон, взуття, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, текстильні матеріали та текстильні вироби.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Білорусі (23% загального обсягу), Німеччини (13%), Російської Федерації (8%), Італії, Китаю, Бразилії та Литви (по 6%).

В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, папір та картон, текстильні матеріали та текстильні вироби, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?