На 17% зросли видатки на щомісячні страхові виплати

Упродовж січня–червня 2020 року Фонд соціального страхування України направив майже 4,4 млрд гривень на щомісячні страхові виплати для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, або членів їх родин у разі смерті потерпілого. Це на 0,3 млрд грн, або 17,6% більше, ніж за той же період 2019 року.

Виплати щомісяця фінансувались для близько 204 тисяч осіб. Середній розмір страхової виплати за підсумками І півріччя склав 3 759,8 гривень проти 3 318,7 гривень за шість місяців 2019 року, тобто виріс на 13,3%. Збільшення сум виплат пов’язано, зокрема, із проведенням з 01.03.2020 перерахунку, відповідно до якого щомісячні страхові виплати потерпілим і членам їх сімей зросли на 11%.

Зазначимо, щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?