Мирний протест «Ніч на Банковій»

Запрошуємо вас в четвер, 27 вересня о 18.00 під Адміністрацію президента (з боку вул. Інститутської) на мирний протест «Ніч на Банковій» — акцію солідарності із громадськими діячами, численні напади на яких не розслідуються належним чином, а замовники залишаються непокараними. 

Акцію влаштовують друзі та захисники побитих активістів, напади на яких так і не були розкриті, а кривдники — покарані.

«Влада систематично ігнорує цю проблему, і тільки гучний розголос сприяє тому, щоб щось було зроблено. Ми вимагаємо, щоб нас почули. Нас вбивають через мовчання влади. Не мовчи хоч ти, приходь!» — йдеться у Фейсбук-події під назвою «Ніч на Банковій. Мовчання — вбиває», у якій уже відзначилися понад 4,5 тисячі користувачів. 

Під час акції адвокати й громадські діячі продемонструють докази та розкажуть про понад 50 випадків атак на активістів по всій Україні, яких вони зазнали за президентства Порошенка через власну громадянську позицію та системну критику влади.

Потерпілі та їх адвокати принесуть особисті речі активістів і так звані “речові докази” — засоби, якими тітушки та перевдягнуті силовики скоюють напади та чинять насилля над критиками влади, символи безкарності нападників та бездіяльності правоохоронців.

На початку акції відбудеться брифінг, у якому візьмуть участь:

  • Віталій Устименко, активіст Автомайдану Одеси, на якого було скоєно збройний напад 5 червня 2018 року

  • Євгенія Закревська, незалежний адвокат потерпілих активістів

  • Масі-Мустафа Найєм, незалежний адвокат потерпілих активістів

Напередодні акції ініціатори оприлюднили відкрите звернення до влади з вимогами публічної реакції Президента та ініціювання ним позачергового засідання РНБО, створення у ВР тимчасової слідчої комісії для розслідування нападів на активістів у 2017—2018 роках, звіту міністра МВС у Раді та “оперативного і ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно нападів на активістів зі звітуванням на кожному етапі перед громадськістю”.

Свої вимоги учасники “Ночі на Банковій” намагатимуться передати безпосередньо представникам Адміністрації Президента під час акції.

Більше інформації про подію за тел. 097 757 15 64, Ольга Решетилова, Медійна ініціатива за права людини.

З вимогами активістів можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?