Микола Шапка: «Кандидат Приходько цинічно втягує хворих у політичні розборки»

На окрузі 210, що на Чернігівщині, триває перерахунок голосів. Кандидат у народні депутати Борис Приходько, який посів друге місце, намагається вплинути на результат волевиявлення шляхом брудної медіакампанії, інформує «Багнет».

У хід пішли наклеп, звинувачення та провокації. На одному із чернігівських інтернет-видань, який пов’язують з колишнім депутатом від БПП  і партнером Бориса Приходька Валерієм Давиденком, з’явилася інформація про можливі фальсифікації на виборчій дільниці 740243 – в Козелецькому геріатричному пансіонаті. У  матеріалі поширюється наклеп і на директора закладу – Миколу Шапку.

Микола Шапка прокоментував звинувачення: «На жаль, пан Приходько демонструє гостре бажання перемогти будь-якою ціною. Чому на дільниці більшість людей голосували за Сергія Коровченка? Я не знаю, не контролював цього. Проте я знаю, що Коровченко – єдиний кандидат, який провідував хворих з пансіонату та допомагав їм. Сергій Володимирович і його команда працюють на окрузі декілька років, незалежно від того чи йдуть вибори».

— Про те, що свідчення є сфальшованими, може говорити те, що вони оприлюднені лише зараз. Якби дійсно були порушення, то люди не мовчали би 13 днів. Усе схоже на зрежисований спектакль – у суботу приїздять невідомі люди, щось пропонують хворим. Збирають під диктовку заяви. Зауважте, у вихідний день, коли керівного персоналу лікарні немає.  У неділю уже приїздить поліція. А в понеділок – виходять проплачені статті, — говорить Шапка.

Такий скандал вигідний лише одній особі – кандидату Борису Приходьку.

— Кандидат Приходько цинічно втягує хворих у політичні розборки, – підкреслив Микола Шапка. – Припускаю, що він може користуватися нестабільним матеріальним станом хворих і залучати до дачі неправдивої інформації. Невипадково інформаційний вкид проти мене та моїх пацієнтів відбувається тоді, коли перерахунок майже закінчений, а Приходько усе одно програв. Такій людині не місце в парламенті.

Микола Шапка зазначив, що за фактом наклепу відносно нього у матеріалі інтернет-видання буде порушено кримінальне провадження та подано позов про спростування недостовірної інформації.

Також Микола Шапка заперечує можливість впливу на результати голосування.

— Директор закладу не має жодного відношення до списку виборців. У мене є чіткі адміністративні обов’язки, які передбачають організацію роботи в пансіонаті. Навіть юрист-першокурсник знає, що списки виборців формуються не на дільниці. Звинувачення на мою адресу – абсурдні, — зауважив Микола Шапка.

В 210-й округ входить Прилуцький, Бобровицький, Козелецький райони Чернігівської області. Там і досі триває перерахунок голосів. За даними сайту ЦВК, переміг Сергій Коровченко. Проте його опонент, Борис Приходько намагається довести свою перемогу ось таким шляхом, вдаючись до наклепу та затягування процесу підрахунку голосів. Як повідомлялося, у день виборів було викрито «сітку підкупу» на користь Приходька, яка діяла під виглядом екзит-полу.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?