«Ми не табір, і нас не треба ділити!» — гідна відповідь Зеленського Кремлю

Український лідер Володимир Зеленський відреагував на телеміст між NewsOne і Росія 24 і запропонував новий переговорний процес за участю американського президента Трампа.

Президент України Володимир Зеленський запропонував російському президенту Володимиру Путіну новий формат переговорів за участю американського Президента Дональда Трампа та інших світових політиків. Про це він заявив у своєму відеозверненні 9 липня 2019 року.

Крім Трампа, Зеленський пропонує ввести в переговорний процес Прем'єр-міністра Британії Терезу Мей, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і Президента Франції Еммануеля Макрона.

За словами Зеленського, такі переговори можуть бути проведені в Мінську.

— Хочу звернутися до Президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба, давайте. Обговоримо, чий Крим і кого немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, Президент США Дональд Трамп, Прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба ж поговорити? Правда ж? — сказав Президент України.

На думку Зеленського, телеміст між українським і російським каналами є дешевим піаром перед парламентськими виборами. Нагадаємо, Нацрада не може заборонити телеміст Newsone і Росія 1. Нацрада може реагувати тільки на факт проведення телемосту, а не втручатися до його проведення.

Звернення Президента України Володимира Зеленського. 08.07.2019.

Звернення Президента України Володимира Зеленського.

Опубліковано Офіс Президента України Понеділок, 8 липня 2019 р.

Нагадаємо, що 12 липня планувався телеміст двох телекомпаній — «української» Newsone, що належить кумові Володимира Путіна Віктору Медведчуку і Росія 1. Однак, під тиском патріотичних сил (акція пройшла в Києві 9 липня, організатор — Андрій Білецький), керівництво каналу Newsone скасувало своє рішення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?