Ми хочемо миру! Стартує авторалі

Команда Chervonenko Racing We Want Peace (Ми хочемо миру) виступить у другому етапі Чемпіонату Європи з ралі в Лієпая.

Не всі росіяни — вороги України

Російсько-українська команда з білоруською ліцензією Chervonenko Racing «We Want Peace» (Ми хочемо миру) у складі Олексія Лук'янюка та Євгена Червоненка виступить у другому етапі Чемпіонату Європи з ралі в Лієпая з 6 по 8 лютого. Всього на старт «Ралі Лієпая» готуються вийти п’ятдесят два екіпажі. Такі дані публікує офіційний сайт гонок RALLY LIEPĀJA. Перший етап першості, що проходив на початку січня в Австрії, показав, що саме екіпаж Олексія Лук'янюка є найбільш вірогідним суперником лідера Чемпіонату ERC Каєтана Каєтановича.

— Ми покладаємо великі надії і практично впевнені в тому, що маємо всі шанси стати лідерами другого етапу», — говорить Євген Червоненко. — Не буду звинувачувати в нашій невдачі погодні умови, що склалися в Австрії. Вважаю, що ми з Олексієм Лук'янюком діяли абсолютно правильно і завдяки цьому стали бронзовими призерами.

Проаналізувавши помилки, які були допущені на попередніх автогонках, Євген Червоненко зауважив:

— Ми зробили висновки і готові боротися за лідерство в гонці. У спорті, як і в житті, випадковості часто сприяють майбутнім перемогам. До таких я відношу і рішення Комісії автомобільного спорту Автомобільної Федерації України про мою дискваліфікацію і наступне анулювання результатів участі моєї команди в Чемпіонаті України. Саме цей випадок і став каталізатором  того, що моя участь у Чемпіонаті Європи відбувається за ліцензією Білорусії під гаслом «Ми хочемо миру.

Білорусь – миротворець

— Наш дует «We Want Peace» з росіянином і талановитим пілотом Олексієм Лук'янюком поряд зі спортивними вершинами ставить за мету становлення миру і припинення збройних конфліктів, в першу чергу на сході України. Саме тому і на моїй формі і на автівці між прапорами Росії та України прапор Білорусі, — сказав спортсмен.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Команда Chervonenko Racing на початку січня цього року в Австрії за підсумками Першого етапу Чемпіонату Європи посіла третє місце.

Другий етап буде проходити в Латвійському місті Лієпая з 6 по 8 лютого. Ралі Лієпая складатиметься з 12 спецділянок загальною протяжністю 205,73 км. Гонка розпочнеться у п'ятницю, 6 лютого з відбіркового етапу та урочистого старту ралі у Лієпая.

У суботу, 7 лютого, відбудуться перші шість спецділянок і в неділю, 8 лютого ще шість, одна з яких буде проходити безпосередньо в самому місті Лієпая. Церемонія нагородження переможців буде проходити на міській площі Троянд.

Довідка: Євген Червоненко, виступаючи в гонках у віці 55 років, є найстаршим учасником гонок Чемпіонату Європи у версії ERC в цьому сезоні.

Тетяна Комарова

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?