Монетизовані субсидії через Укрпошту отримають 1,1 млн пенсіонерів


Упродовж березня–травня поточного року, в рамках реалізації пілотного проекту, Укрпошта доставлятиме отримувачам монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє Суспільний кореспондент з посиланням на інформацію Укрпошти.

Для інформування про нарахування субсидії та механізм виплати компанія доставить кожному отримувачу (близько 4 млн громадян) персональне повідомлення про розмір субсидії, за що призначена субсидія і як її отримати грошовими коштами.

Також компанія доставлятиме протягом дії пілоту субсидії тим пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту (близько 1,1 млн клієнтів) та буде максимально сприяти своєчасному отриманню платежів за надані комунальні послуги. Наразі триває процес підписання необхідних угод з Пенсійним Фондом України.

Усі пенсіонери, яких обслуговує Укрпошта, отримуватимуть субсидії готівкою через листонош у день одержання пенсії.

Таким чином, вони матимуть змогу не витрачати додатковий час на відвідування поштового відділення і вчасно сплатити комунальні послуги, використавши субсидію за призначенням.

«Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто буде отримувати їх у готівковій формі через Укрпошту. Таке завдання цілком відповідає операційним можливостям та потужностям компанії: нині близько 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через Укрпошту. Жодних змін або незручностей клієнти не відчують. Навпаки, ми сподіваємось, що завдяки новій системі монетизації субсидій наші клієнти зможуть отримати додаткові кошти на власні витрати, контролюючи споживання енергії. З огляду на організацію процесу видачі субсидій – він максимально простий та зручний для клієнтів: пенсіонеру необхідно буде розписатися замість однієї відомості у двох», – зазначив генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

В контексті:
Термін дії пілотного проекту – березень–травень 2019 року. За результатами аналізу ефективності проекту ухвалюватиметься рішення щодо його подальшого впровадження/невпровадження.
Щомісяця одержувачі субсидій отримуватимуть кошти за попередній календарний місяць (у березні – за лютий, у квітні – за березень, у травні – за квітень).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?