Місто Славутич залишається в підпорядкуванні Київської області

Комітет Верховної Ради України розглянув та підтримав пропозицію Мінрегіону залишити місто Славутич у підпорядкуванні Київської області, оскільки перенесення міста до складу Чернігівської області негативно вплине на бюджетні відносини міста та реалізацію державних програм.

Така інформація озвучена 9 липня під час спільного онлайн-засідання Уряду та Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

В онлайн-засіданні взяли участь Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, заступник Міністра В’ячеслав Негода та члени вищевказаного Комітету Верховної Ради України. На засіданні розглянули питання щодо уточнення формування районів окремих областей, а також вдосконалення виборчого законодавства.

Як зазначив Міністр, це засідання є історичним, адже «реформа триває декілька років і вже третій склад Верховної Ради України рухає вперед реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Але саме нинішній склад Парламенту несе відповідальність за остаточне затвердження конфігурації нових районів України».

Комітет розглянув питання щодо перегляду окремих раніше прийнятих рішень щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» (реєстр. № 3650) в частині уточнення формування районів Харківської, Хмельницької та Київської областей. Депутати підтримали урядову позицію щодо створення у Харківській області 7 районів замість 4 районів, як пропонувалось комітетом раніше, уточнивши конфігурацію двох районів.

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав пропозицію Мінрегіону залишити місто Славутич у підпорядкуванні Київської області. Як вважають у Комітеті та Уряді, перенесення міста до складу Чернігівської області негативно вплине на бюджетні відносини міста та реалізацію державних програм.

Водночас, Комітет залишив без змін попередні рішення щодо районів Хмельницької та Київської областей.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?