«Місто професій» для дітей —   у Чернігові

6 липня з 12.00 до 15.00 у міському Центральному парку культури і відпочинку в Чернігові відбудеться шостий міжнародний проект «Місто професій», де діти зможуть спробувати себе у тій чи тій професії.

Тут кожна дитина може на деякий час стати дорослою і самостійною: отримати паспорт і влаштуватися на роботу. Та от яку професію обрати, діти будуть вирішувати самостійно. У «Місті професій» можна спробувати все: і службу в міліції, і лікарську практику, і роботу на телебаченні, професію кухаря, кондитера, моделі, кінолога багато іншого.

Надати дітям можливість показати себе з різних боків, отримати максимально повне уявлення про існуючі професії і є головною метою цього проекту.

Адже діти повинні знайти себе, щоб в майбутньому вибрати саме ту професію, яка буде приносити їм задоволення. Громадяни, які займаються улюбленою справою, стають успішними людьми.

Громадянами «Міста професій» можуть стати діти від 2 до 16 років абсолютно безкоштовно.

«Місто професій» цьогоріч проходитиме вже вшосте, – розповідає координаторка проекту «Місто професій», ідеолог Тетяна Люлька. – І щороку в кожному місті його чекають з нетерпінням. Наші учасники самі організовують локацію і розповідають дітям про свою професію. І тут дуже багато чого залежить від людини. Наскільки вона любить ту справу, якою займається, наскільки вона нею живе. Тому популярність локацій не залежить від техніки, яку виставлять, обладнання, а залежить безпосередньо від людей, які представляють професію. Наведу такий приклад: у Маріуполі дітей найбільше зацікавила професія юриста. Хоча там була простенька локація, лише стіл і стільчик, але сам юрист, який представляв свою справу, зумів зацікавити дітей».

Цього року прибрали гроші – на думку організаторів, вони заважають дітям якісно вивчити професію.

«Гроші і магазин ми прибрали, – розповідає Тетяна Люлька. – Адже кожного року ми бачили, як батьки підганяли дітей, щоб ті швидше проходили локації, відповідно, заробляли більше грошей. Через це втрачається ідея проекту. Тепер діти, не поспішаючи, можуть затримуватися на локаціях і більше дізнатися про професію. Адже саме в цьому є мета нашого проекту».

Тетяна Люлька

За словами організаторів, хоча проект «Місто професій» є всеукраїнським і проходить вже шостий рік поспіль, чернігівські підприємці неохоче беруть в ньому участь. Простіше кажучи, з усіх міст, де відбувається це свято, Чернігів – на останньому місці за кількістю представлених локацій.

«Узяти участь може кожен підприємець, потрібно лише залишити заявку на нашому офіційному сайті, – розповідає Тетяна Люлька. – Рекордсменом у нас виявився Львів, там було представлено аж 240 локацій різних професій, навіть в Києві було лише 160. Чернігів, на жаль, не надто активний – 60-70 локацій. Якщо бюджетні установи беруть участь, то бізнес не активний. Хоча вони повинні зрозуміти, що це в їх інтересах, адже зовсім скоро ці дітки можуть стати їхніми співробітниками».

Марія Пучинець

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?