Міськголова вибачився перед чернігівцями за незручності за рух до кладовища

25 квітня на розширеній нараді при міському голові детально розглянули питання організації перевезення чернігівців до кладовища “Яцево” в поминальні дні.

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Владислав Атрошенко запросив міських перевізників та заслухав звіт управління транспорту. Міський голова таким чином відреагував на критичні матеріали в ЗМІ щодо проблем, з якими стикнулися чернігівці в неділю, 23 квітня.

Під час обговорення було повідомлено, що якщо минулого року до кладовища заїхали 6452 одиниць транспорту, то цього року – 7399 машин. Підрахунок вівся з 7.00 до 18.00 години у неділю.

За словами начальника транспорту та зв’язку Олександра Бєльського цього року для перевезення мешканців міста був задіяний 141 автобус громадського транспорту і переважно великої місткості. Минулого року автобусів було 135.

На думку перевізників, у попередні роки при організації та регулюванні руху транспорту перевага надавалась міському пасажирському транспорту загального користування перед приватним транспортом. Це також було передбачено й у цьому році. Розпорядженням міського голови «Про організацію проведення  поминальних днів» для автобусів міських маршрутів загального користування необхідно було виділити окрему смугу дорожнього полотна по вулиці Шевченка від вулиці Кільцевої до вулиці Кленової.

Владислав Атрошенко рекомендував дорожній поліції вивчити можливість влаштування руху транспорту у 3 ряди (2 ряди у напрямку кладовища) та максимально збільшити пропускну здатність машин по вул. Кленовій до кладовища «Яцево». Також міський голова дав доручення ретельно проаналізувати ситуацію всім задіяним службам, аби зробити все, що в силах міста та мінімізувати незручності й уникнути таких ситуацій у наступні роки.

Владислав Атрошенко сказав, що «як міський голова я хочу вибачитися перед чернігівцями за деякі незручності під час руху до кладовища Яцево». При цьому міський голова також наголосив, що минулого року ситуація була менш напруженою. Втім він також зауважив, що «кардинально змінити ситуацію у поминальні дні у напрямку до кладовища Яцево навряд чи можливо. Адже є об’єктивні чинники, які впливають на цю ситуацію: велика кількість транспорту та людей, фізичні параметри вулиці Шевченка та вузькі місця заїзду до кладовища».

Водночас міський голова висловив подяку працівникам комунального підприємства “Спецкомбінат” за забезпечення чистоти та порядку на міських кладовищах у поминальні дні.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?