Міліціонер щиро покаявся й отримав 3 роки умовно

гранатаПрокуратура та суд врахували щире каяття колишнього міліціонера у скоєнні злочину та його сприяння слідству. 

Колишнього міліціонера, який 2 травня в Чернігові намагався зайти в нічний клуб, демонструючи охороні бойову гранату, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Також за вироком суду його позбавлено спеціального звання капітан міліції.
Кримінальне провадження в даному випадку здійснювалось в особливому порядку, передбаченому законодавством для тих підозрюваних, які визнають вину, щиро розкаюються та сприяють встановленню обставин правопорушення — на підставі угоди.
Під час досудового розслідування ставлення підозрюваного до свого вчинку та його поведінка дали підстави для укладення з ним угоди про визнання винуватості у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю). Цією угодою він також погодився на обрання відносно себе передбаченої законом і зазначеної в угоді міри покарання.
Угода про визнання винуватості затверджена вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова 8 липня. Невдовзі це рішення суду має набрати законної сили.
Як вже повідомлялося раніше, 2 травня між 4 і 5 ранку дільничний інспектор міліції м. Чернігова в неробочий час, перебуваючи в нетверезому стані, намагався зайти в нічний клуб, маючи при собі бойову гранату. Інцидент стався після того, як охорона закладу вивела його з приміщення, аби припинити гучну сварку гостя з його дівчиною. Правоохоронці, які прибули на виклик, вилучили безпосередньо в нього та з його автомобіля загалом три таких боєприпаси. За даним фактом прокуратура Чернігівської області негайно розпочала кримінальне провадження. Від початку досудового розслідування підозрюваний сприяв у його проведенні та виявляв щире каяття.

Детально про мирову угоду

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?