Мешканці Чернігівщини провели на лікарняних 516 тисяч днів

За січень-червень поточного року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування країни в Чернігівській області роботодавцями на оплату було надано заяви-розрахунки за 37 162 листками непрацездатності.

Застраховані особи (працюючі громадяни) Чернігівської області провели на лікарняних у зв’язку із хворобою або травмою 516 тисяч 683 оплачуваних за кошти Фонду дні.

Загальна сума видатків (за оперативними даними) управління на компенсацію втраченого працівниками заробітку за вищезазначеними заявами — розрахунками склала 144,93 млн гривень. Матеріальне забезпечення отримали 30 383 особи.

На сьогодні Фонд перевів фінансування таких допомог у оперативний режим – заяви-розрахунки фінансуються упродовж одного робочого дня, аби максимально пришвидшити отримання застрахованими грошових допомог від ФССУ у період карантину. Також в оперативному режимі здійснюється фінансування допомог по вагітності та пологах.

Нагадаю, що за підсумками І півріччя середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності склав 255,06 гривні – це на 35,90 гривні, або 16,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наталія Бондарева, начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?