Мер Чернігова запропонував нову модель розвитку міста

Зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка зі студентами.

«Нація, яка бореться з лічильниками та не сплачує податки в сучасному світі розраховувати на успіх не може. Це один із найбільших викликів для нашого суспільства, а гідна відповідь – прояв реального патріотизму», – зазначив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час зустрічі з випускниками чернігівських університетів, які виявили бажання взяти участь у програмі залучення молоді до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Це студенти технологічного та педагогічного університетів, до яких долучилися курсанти Академії державної пенітенціарної служби. Проходила зустріч 30 березня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Чернігову вдається показати кращу динаміку в своєму розвитку порівняно з іншими містами зі схожими можливостями, – зазначив міський голова. Найголовніше завдання сьогодні – сконцентрувати обмежені ресурси так, аби зробити Чернігів цікавим та зручним для мешканців і гостей. Через війну, що триває ми втратили транзитні можливості, серйозно постраждала логістика, близька відстань до російського кордону не сприяє залученню інвестицій. Це означає, що ми маємо шукати інші важелі розвитку. Один із них – туризм. В свою чергу він стимулює інші сфери, вимагає модернізації інфраструктури, збереження унікальної історико-культурної спадщини міста. Втім самого збереження замало, необхідно застосовувати європейську практику, що передбачає її залучення до  життя міста.

Водночас Чернігів, на думку міського голови, з огляду на своє значення одного з центрів, де виникла Україна, вочевидь потребує державної уваги в сенсі розміщення тут виробництв та розвитку міста в цілому.

Владислав Атрошенко закликав молодих людей до розуміння того, що добробут сам по собі не прийде, а пошук щастя за кордоном є сумнівним.

«Я пропоную іншу модель: повірити в себе, Чернігів, Україну», — зазначив Владсилав Атрошенко.

Важливо здобувати освіту, знаходити можливості та докладати зусиль, аби рухатися вперед та будувати успішну країну.

Дмитрій Казіміров

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?