Мер Чернігова планує об`єднати церкву

Під час публічного звіту про роботу в 2018 році, який відбувся 3 грудня у Міському палаці культури ім. В.Радченка, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що він пропонував керівництву Чернігівської єпархії УПЦ московського патріархату, аби Воскресенську церкву у Чернігові возз'єднати.

Нагадуємо, що через агресивні дії росії до України, ми вимушені порушувати правопис, аби назви на кшталт «москва», «кремль», «росія» «путін» тощо не зазначати з великої літери
Справа в тім, що Воскресенська церква, яка розташована по вул. Реміснича (колишня назва ─ Комсомольська), побудована аж у вісімнадцятому столітті. Після Жовтневого перевороту церкву закрили, а на її території проклали асфальтовану дорогу, яка навпіл розділила церкву.

─ Хочу благу справу зробити… Кілька разів пропонував церковному керівництву, щоб там погодилися на воз`єднання цієї церкви, яку колись комуністи розділили, ─ зауважив Владислав Атрошенко. ─ Але таке враження, що наче диявол якийсь ними оволодів ─ страшенний супротив виникає…

Міський голова повідомив чернігівцям, що він пропонував з`єднати дві частини території церкви, а поза нею прокласти проїжджу частину. До того ж, у планах очільника міста — аби рух проїзду був у два боки, а не так як зараз ─ одна смуга в один бік.

Все ж таки, Владислав Атрошенко має надію на позитивне вирішення цього питання, а для цього ще матиме найближчим часом чергову зустріч з церковним керівництвом, яке підпорядковане москві.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?