Менські депутати не дали землю захисникам України

Досить експресивною виявилася чергова сесія Менської міської ради у понеділок. Запропоноване депутатом Оксаною Булавкою питання щодо надання земельних ділянок учасникам АТО викликало чимало емоцій.

Мова йшла про виділення земельних ділянок учасникам АТО Артему Стешенку, Олександру Буланцю, Роману Полозу, Євгенію Плєві та Сергію Кравченку. При тому, що всі необхідні документи на сесію подали, 14 із 27 присутніх депутатів міської ради не підтримали проект рішення.

Судячи з копії протоколу голосування, не голосували за виділення землі Надія Абдрахімова, Петро Бурий, Роман Бутенко, Валерій Гайдукевич, Володимир Гнип, Віктор Грищенко, Марина Москальчук, Ірина Нестеренко, Сергій Фесенко, Станіслав Чепурний та Геннадій Примаков – представники Радикальної партії Олега Ляшка, Юрій Стальниченко з БЮТ, Володимир Костенко з Аграрної партії, Надія Кравченко та Віктор Петрушанко з «Нашого краю».

– Та що ж це робиться?! – наступного дня зі сльозами відреагувала Валентина Буланець, мати Олександра Буланця, котрий служить на сході України. – Від 2016-го воює моя дитина на фронті, він десантник, учасник бойових дій, має численні нагороди, медалі, відзнаки, навіть подяку від Президента.

Валентина Буланець каже, що вже третій рік оббиває пороги, аби син отримав земельну ділянку

Ось як цю ситуацію коментує міський голова Геннадій Примаков:

– На спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося перед сесією, Оксана Булавка внесла проект рішення (без підписів) та заяви від п’яти осіб, роздруковані на принтері, і, можливо, написані однією людиною. Депутати не розглядали ні сам проект рішення, ні документи й підстави, на основі яких його розроблено.

Депутати міської ради також висловили думки, що перед прийняттям таких рішень слід дослідити на засіданні профільних комісій всі підстави. Засідання земельної комісії, яке планувалося на 14 грудня, не відбулося у зв’язку з відсутністю кворуму. Тому на сесію загалом не виносили понад 30 проектів рішень, які стосуються земельних питань. Під час сесії документи також не вивчалися, тому ряд депутатів утрималися під час голосування.

Пленарне засідання сесії, на якій розглядатимуться земельні питання, плануємо провести в кінці грудня.

Як проходило голосування – дивіться у відео:

Джерелоsusidy.city

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?