Матері загиблого сина на Сході країни не виплачують кошти

компенсаціяПрокуратура Куликівського району Чернігівської області заявила до суду позов до Міністерства оборони України та Чернігівського обласного військового комісаріату про визнання протиправною їх бездіяльності та зобов’язання виплатити передбачені законом кошти у сумі 609 тис грн. матері загиблого військовослужбовця. 

Її син, призваний на військову службу за контрактом, загинув 18 січня в ході проведення антитерористичної операції та виконання бойового завдання на території Донецької області.

27 січня жінка звернулася до військового комісаріату з заявою про нарахування та здійснення їй виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». У подальшому ці документи та позитивний висновок військового комісаріату щодо такої виплати були належним чином направлені до Міністерства оборони України.

Але у зв’язку з незабезпеченням своєчасного та належного розгляду військовим відомством висновку Чернігівського обласного військового комісаріату рішення про призначення та виплату такої допомоги ще не прийнято. Внаслідок цього кошти на рахунок матері загиблого військовим комісаріатом досі не виплачені.

Раніше прокуратурою Чернігівської області з аналогічних підстав вже заявлявся адміністративний позов в інтересах батька загиблого солдата, якому дана допомога не виплачувалась тривалий час. Міністерством оборони України ці позовні вимоги було визнано і задоволено в добровільному порядку до прийняття судового рішення. Належні кошти виплачено.

Питання виплати допомог родинам загиблих воїнів знаходиться на постійному контролі прокуратури області.

Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?