Майстри з руками золотими мешкають на Чернігівщині

Саме так відгукуються працівники ДП «Семенівське лісове господарство» про свою будівельну бригаду, яка складається, хоч і з молодих за віком, та досвідчених, працьовитих майстрів своєї справи. Вони будь-яку будівельну роботу виконують тільки з відмінним результатом. І не важливо, чи це столярна або теслярська справа, чи мулярську кельму до рук треба взяти, а чи малярську щітку – усяке діло в хлопців спориться і до ладу виходить.

Особливо цінується життєстверджуюча енергія майстрів-будівельників держлісгоспу у гарячу весняну пору, коли у лісівників починаються невідкладні роботи з лісовідновлення – закладання розсадників і теплиць, висадження молодих пагонів на ділянках, згарищах і на місцях планових вирубок. А якщо іще і пожежонебезпечний період настає, то працьовиті руки будь-кого з допоміжних служб лісгоспу справді стають, як ото кажуть, на вагу золота.

У такі клопітні дні лісівники цілком покладаються на будівельну бригаду у складі Олександра Зальопи, Юрія Кекуха і Олексія Чульцова, котрі завжди з великою відповідальністю ставляться до виконання найскладніших завдань керівництва держлісгоспу і його провідних спеціалістів. Треба відремонтувати рекреаційні пункти за лічені дні? Будь-ласка! День-другий минає — і кожний рекреаційний пункт, як новенький: свіжою фарбою сяє, відремонтованими конструкціями око радує, оновленою наочною агітацією приваблює. На рахунку бригади і новозбудовані рекреаційні пункти, і кілька якісно відремонтованих, що й не відрізниш перших від других…

А ще майстрам-будівельникам, як справжнім дизайнерам, вдається до ладу доводити всю держлісгоспівську наочну агітацію, спрямовану на захист лісів від пожеж, виховання бережливого ставлення до природи, проведення різноманітних  лісогосподарських кампаній, облаштування екологічних стежок тощо.

Варто додати, що навіть і в клопітну пору керівництво лісгоспу не знімає з будівельників їхнього прямого обов’язку – контролювати стан господарських та виробничих об’єктів. Для чого? А щоб вчасно і якісно їх ремонтувати і тим самим продовжити строки повноцінного використання цих об’єктів, економлячи кошти держлісгоспу на побудові нових.

Одним словом, добра слава лине в ДП «Семенівське лісове господарство» про будівельників О. Зальопу, Ю.Кекуха і О. Чульцова, котрих бачите на знімку. І вони її заслужили!

Михайло Волк, Семенівське лісове господарство, Чернігівщина. Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?