Майдан. Рік потому. Що змінилось?

18 лютого 2015 року активісти Чернігівської «Студентської Свободи» ініціювали проведення круглого столу «Майдан рік потому. Що змінилось?» Захід був приурочений до річниці розстрілу на Майдані.

Учасниками круглого столу були чернігівські активісти, представники місцевих громадських організацій – учасники Революції гідності, які озвучили вимоги Майдану та проаналізували їх виконання.

Перед початком обговорення націоналісти поклали квіти до пам'ятної дошки героям Небесної сотні.

Активісти обговорили актуальні питання: взаємовідносини влади та громади міста, війну на сході України, волонтерський рух, проблему люстрації.

Заступник голови обласної організації ВО «Свобода» з молодіжної політики Маргарита Омеляненко, яка була модератором круглого столу, на початку зустрічі наголосила: «Рівно рік тому, 18 лютого 2014 року, відбулись драматичні події, які стали кульмінацією Революції гідності: спецпризначенці застосували вогнепальну зброю проти мирних демонстрантів. За повалення антиукраїнського режиму Януковича герої Небесної сотні заплатили найбільшу ціну – віддали своє життя. Вони хотіли змінити нашу країну. Саме тому ми зобов'язані продовжити їх боротьбу, зробити все можливе для того, щоб наша держава стала могутньою та справедливою».

Активіст «Студентської Свободи» Ігор Гавриленко зазначив: «Важливою вимогою Революції гідності стала люстрація влади. Саме Олег Тягнибок був автором першого законопроекту про люстрацію у 2005 році. Закон «Про очищення влади» був ухвалений з більш як 400 поправками, тому має значну кількість недоліків. Безумовно, коаліція минулої Верховної Ради, у складі якої було чимало колишніх «регіоналів», ніколи б не ухвалила закон, який дозволив би повністю усунути їх від влади. Але разом з тим я вважаю, що коаліція нового парламенту, яка має більш як 300 голосів, зобов'язана внести зміни до цього закону. Оскільки є великий суспільний запит на повне перезавантаження влади».

Крім того, націоналіст звернув увагу на невдоволення у суспільстві темпами проведення очищення влади, адже майже за пів року було люстровано лише 398 осіб, а також на необхідність оприлюднення списків співробітників та агентурного апарату КГБ.

Ольга МИНЕНОК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?