Майбутні захисники Вітчизни загартовуються у Чернігові. Відео

В Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою майже 500 допризовників, а це ліцеїсти та вихованці шкіл-інтернатів, протягом 3 днів гартуватимуть себе до подальшої служби у війську.

За різними напрямками на навчально-польових зборах працюють з юними патріотами безпосередні учасники АТО. Вони стараються передати увесь набутий досвід у боях з кремлівським агресором та проросійськими найманцями на Сході нашої держави.

Одразу після урочистостей молодь взялася до справи. В перший день юнаки і дівчата  долали смугу перешкод, вивчали прийоми рукопашного бою та тренувалися у захисті від отруйних речовин. Наступні дні ще більш насичені.

Також на вихованців чекатимуть навчальна тривога, вивід особового складу з-під удару противника, марш-кидок до місця проведення занять та військово-тактична гра.

Учасники зборів та гості учбового закладу вшанували пам`ять полеглих у боях з російськими окупантами патріотів України, які раніше навчалися у військовому ліцеї.

Незламна віра  у перемогу над будь яким ворогом, прагнення жити у незалежній державі – така атмосфера панувала у ці дні у закладі, в якому відчуття патріотизму є найдорожчою рисою кожного українця, а жага до свободи, виплекана через історичне минуле – найвища ступінь шляхетності, добропорядності і справедливості.

Ігор БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?