Лютий столична юстиція оголосила місяцем етики держслужбовців

Очільник столичної юстиції оголосив лютий місяцем етики держслужбовців Вперше за історію Головного територіального управління юстиції у місті Києві з метою підвищення рівня морально-етичної культури державних службовців було запроваджено місяць етики. Його проведення започатковане дорученням начальника Головного територіального управління юстиції у місті Києві від 26 січня 2017 року.

План заходів з організації місяця етики державних службовців вже затверджено. Зокрема, ним передбачено проведення зразкових прийомів громадян за участі керівництва Головного територіального управління юстиції у місті Києві, лекцій та семінарських занять для співробітників.

Місяць етики державних службовців та спілкування з громадянами направлений, зокрема, на: виховання у працівників апарату Головного територіального управління юстиції у місті Києві ввічливого ставлення до громадян, дотримання ними високої культури спілкування, недопущення випадків, які можуть негативно вплинути на репутацію державного службовця. Усі накопичені за місяць знання та навички працівники управління застосовуватимуть у щоденній практиці, у повсякденному спілкуванні з громадянами.

Примітно, що в багатьох європейських країнах такі заходи носять організований та системний характер, адже державні службовці є безпосередніми учасниками регламентації правових відносин у суспільстві. Від їх компетенції залежить репутація державної установи. Зважаючи на це, керівництво Головного територіального управління юстиції у місті Києві пропонує утвердити «місяць етики державних службовців» як загальнодержавну традицію – щорічний захід.

Додамо, що київське управління юстиції передало естафету проведення місяця етики всім іншим територіальним управлінням юстиції України.

Кристина Марутян

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?