Любителі театру Сум і Чернігова поринули у магію сценічного мистецтва

Традиційне відкриття театрального сезону зазвичай припадає на жовтень, але, завдяки домовленості між керівниками театрів про обмінні гастролі, любителі театрального мистецтва Сум і Чернігова ще у вересні отримали можливість поринути у магію сценічного мистецтва.

21 і 22 вересня шевченківці представляли сумським глядачам свої вистави «Комедія помилок» В.Шекспіра та «Комедія про… сенс існування» за В.Рудовим, а маленькі сумчани із захопленням взяли участь у веселій казці-гра «Бука» у виконанні чернігівських акторів. Виступи чернігівців на сцені Сумського театру користувалися надзвичайним успіхом, отримали купу схвальних відгуків і запрошення на наступні гастролі.

28-29 вересня відбувся показ вистав Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С.Щепкіна на сцені Чернігівського театру.

Заснований у 1933 році, Сумський театр має глибоке коріння і прекрасні мистецькі традиції й наразі є найбільшою театральною і концертною залою області. В основу репертуарного плану театру покладено твори української та зарубіжної класики.

Згідно з угодою про проведення обмінних гастролей 28 вересня до уваги чернігівських шанувальників театру запропоновано виставу «Хто винен?», поставлену режисером Антоном Меженіним за п’єсою І.Карпенка-Карого «Безталанна». І хоч ця історія написана корифеєм української сцени 150 років тому, людські стосунки, про які вона оповідає, злободенні і сьогодні, тільки життя стало відвертішим та більм швидким. На сцені ви побачите сучасну молодь, серед якої вирує пристрасне, майже божевільне кохання. Гнат любить Варку, але одружується на Софії, Варка любить Гната, але пов’язує своє життя зі Степаном. Все це відбувається на тлі заздрісних пліток, приправлених гірким смаком оковитої, та відлуння знаних голосів Вакарчука і Джамали…. Хто ж винен в усьому цьому?

29 вересня о 10.30 та 15.00 год. для дітей та юнацтва презентовано музичну виставу «Лускунчик», поставлену режисером Романом Козаком (м. Львів) за мотивами казки Е.Гофмана. Феєрична вистава, яка говорить про вічні цінності – про любов і добро, про те, як треба боротися зі своїми вадами. Відважна дівчинка Марі з хоробрим Лускунчиком вступають в бій з усіма «Мишами буденності», щоб наповнити світ теплом, щирістю й любов’ю. У цьому їм віддано допомагає хрещений батько Марі Дросельмаєр, демонструючи сутність людини в усіх її проявах.

А ввечері 29 вересня чернігівці та гості міста змогли переглянути виставу «Подкольосін», поставлену режисером Костянтином Дубініним (м. Київ) за твором М.Гоголя «Одруження». Постановник запропонував глядачеві подивитися, як складається життя людини без кохання. Герой начебто прагне грошей, начебто хоче одружитися, начебто бажає підвищення… Гоголівські персонажі – дуже відверті та яскраві характери. Тут абсурд перемежається з трагедією, ницість стає чарівною, а взаємини між людьми майже фарсові. На сцені панує тонка і складна гра людських відносин.

Раїса Міненко, 

керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?