Лист із США: Американські конгресмени підтримали Україну

EuromaidanВашингтон, округ Колумбія.  Конгресмени — Репс Майк Фіцпатрік, Сандер Левін і Марсі Каптур відзначаючи першу річницю Євромайдану, закликали своїх колег та американську спільноту  підтримати Україну в цей нелегкий час.

— Рік тому народ України згуртувався навколо ідеї економічного та урядових реформ під час демонстрацій Євромайдану, — наголосив Фіцпатрік. — Сьогодні Сполучені Штати повинні вжити заходів, щоб підтримати Україну в досягненні її цілей… Наша резолюція закликає Конгрес і Білий дім, щоб працювати в інтересах нашого друга і союзника, України, а також підтримувати її безпеку і суверенність на основі спільних заходів і почуттів. Наша підтримка необхідна Україні для серйозних зусиль з реформування суспільства. Ми закликаємо президента Обаму щодо надання фінансової та оборонної військової допомоги Україні, і закликати до продовження зусиль по боротьбі з корупцією в Києві.

Сандер Левін зазначив:

— У річницю Майдану, ця резолюція підкреслює нашу солідарність з українським народом і свої зусилля… Ми повинні повною мірою реалізувати Закон про підтримку свободи України 2014, включаючи надання оборонних озброєнь. Незважаючи на Угоди, які досягнуті нещодавно в Мінську, Україна як і раніше потребує нашої реальної допомоги, щоб знайти рішення у  припиненні вогню, інакше всі ці події можуть призвести до довгострокового рішення.

Ми всі знаємо, що в той час як немає чисто військового вирішення, що є й політичною проблемою, додаткова військова допомога може сприяти такому політичному рішенню. Український народ показав свою рішучість побудувати вільну і демократичну країну, і ми повинні підтримати їх в досягненні цієї мети.

USA_США

Марсі Каптур підкреслив:

— Україна є суверенною державою, але вона нині знаходиться на перехресті, борючись за своє життя і свободу свого народу. Дії, яки ми зараз вживаємо, будуть визначати майбутнє не тільки жителів України, а й матимуть істотне значення для всієї Європи. Цей закон робить чітку і гучну заяву, що Сполучені Штати підтримують право вільного і суверенного народу захищатися від незаконної та насильницької агресії з-за їх межами… Рік тому Євромайдан показав світові, що дух свободи яскраво горить серед українського народу. Це той самий дух, який я бачив у відображенні українських парламентарів, які приїхали до Конгресу, щоб попросити нашої допомоги. Я закликаю моїх колег в Палаті представників і Сенаті, щоб прийняти цей закон без зволікання.

Резолюція закликає США допомогти Україні з економічними, соціальними та державними реформи, настійливо закликає президента Обаму негайно діяти в наданні фінансової та оборонно-військової допомоги. Також резолюція закликає і Президента України Петра Порошенка продовжувати зусилля по боротьбі з корупцією.

Святослав Караванський, із США

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?