Любеччани знову бунтують проти голови ОТГ

У Любечі – адміністративному центрі однойменної об`єднаної громади (Чернігівщина), що об’єднала 28 населених пунктів і понад 4 тисячі мешканців, громада знову ініціює відставку їхнього голови.

Близько 200 любеччан провели збори, на які запросили кандидата по 206 мажоритарному округу Сергія Андреєва. Він гарантував, що допоможе в підтримці ініціатив громади незалежно від результатів виборів.

«Незалежно від результату я буду на стороні громади!», – написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбук кандидат від об’єднаних націоналістичних сил Сергій Андреєв.

«Любеч, як центр об'єднаної територіальної громади, що об'єднала 28 населених пунктів з понад 4-ма тисячами населення, має колосальний інвестиційний і туристичний потенціал. Одначе сюди не йдуть інвестиції, не їдуть туристи, не стає привабливішою інфраструктура», — продовжує Сегій Андреєв.

У ситуації, що склалася, кандидат в нардепи вбачає два головних фактори. Перше – це політика діючого нардепа. Друге – керівництво громадою людиною, якій ця громада не потрібна.

«Це – не тільки через те, що діючому нардепу Микитасю, якому любеччани довірили право відстоювати інтереси краю в парламенті, зовсім не до людей і не до розвитку територій. А ще й тому, що керівник громади колишній даїшник з Чернігова Сергій Пінчук, який до слова на минулих виборах активно підтримував пана Микитася, майже половину бюджету громади витрачає на утримання адмінапарату. На думку людей пан Пінчук уваги також не звертає. При цьому селищний голова навіть не проживає на території Любеча. Щодня він з Чернігова, а його заступниця зі Славутича приїжджають на роботу автівками: Сергій Пінчук на Мазді 6, а заступниця Лілія Буракова на розкішному позашляховику Лінкольн. Тож утримання таких чиновників громаді обходиться не дешево. У рейтингу чернігівських ОТГ Любеч займає не найкращі позиції, а от серед видатків на керівництво – він у лідерах. Минулого року на утримання апарату Любецької ОТГ було витрачено аж 40% місцевого бюджету. До цієї суми входять і премії, що голова ОТГ особисто собі призначає», — зазначив Сергій Андреєв.

За словами Сергія Андреєва все це настільки допекло людям, що вони вирішили здихатись свого голови.

«Рік борються і ніяк не поборють. Сьогодні пояснив людям механізм відкликання голови, була сформована ініціативна група, розподілено ролі і окреслені шляхи реалізації кінцевої мети. Зі свого боку гарантую людям всебічну підтримку незалежно від результатів виборів», — гарантував він.

Костянтин Вишинський

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?