Лісова охорона заблокувала «чорних» лісорубів, які спиляли дуби

У ніч з 23 на 24 травня майже  о 3 годині рейдова бригада Любецького лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» у кварталі 39 заповідного урочища місцевого значення «Вороб’ївське» затримала мікроавтобус Фольксваген (державний номер СВ 4495 АК) та чотирьох браконьєрів, які завантажували в  автомобіль кругляки дуба  завдовжки 2,5 метра кожний.

Про це повідомили редакції в ДП «Чернігівське лісове господарство».

Лісова охорона на місце події  викликала працівників поліції і водночас заблокувала «чорних лісорубів». Група швидкого реагування Ріпкинського ВП ГУНП у Чернігівській області прибула на місце події через 40 хвилин. Слідом за нею прибула й слідчо-оперативна група Ріпкинського ВП ГУНП у Чернігівській області і розпочала  слідчі дії.

На місці самоправної рубки виявлено 13 пнів від спиляних дубів. За попередніми підрахунками лісівників «чорні лісоруби» незаконно спиляли щонайменше 15 кубічних метрів цінної деревини. Загальна сума збитків, що завдана лісовому господарству, а отже і державі   —  майже 49 тисяч гривень.

Лісова охорона відзначає, що за наслідками незаконної рубки в об’єктах природно-заповідного фонду настає кримінальна відповідальність. Після проведення слідчих дій працівники поліції затримали автомобіль та браконьєрів, вилучили деревину, а затриманих доставили до Ріпкинського відділу поліції.

В даний час розслідування стосовно «чорних лісорубів» продовжується.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?