Київ пригрозив Росії позовом з «дев'ятьма нулями»

Україна подасть проти Росії позов до міжнародного суду. Приводом для судового розгляду став незаконний видобуток корисних копалин в Чорному морі.

Про це повідомляє «Интерфакс-Украина» з посиланням на заступника міністра з питань окупованих територій українського уряду Георгія Тука.

Як відомо, російський літак кілька разів кружляв нал українським прикордонним катером. Таким чином, як зазначив Тук, був доведений факт «бандитського» видобутку ресурсів в територіальних водах України. Втім, точну суму позову заступник міністра назвати відмовився, а лише зазначив, що в ній «дев'ять нулів».
Про факт обльоту бомбардувальника Су-24 повітряно-космічних сил Росії (ВКС РФ) катера прикордонної служби України стало відомо ще 8 вересня. Інцидент стався біля родовищ газу на Кримському шлейфі, біля якого проходить морський кордон між Росією та Україною. Раніше український президент Петро Порошенко заявляв, що Москва, після окупацїі української території, краде морські ресурси України і порушує екологічний баланс в регіоні будівництвом Керченського мосту.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?