Культова вистава з Івано-Франківська — у Чернігові

Наслідком активної гастрольної діяльності шевченківців стали частіші візити до Чернігова театральних колективів відомих українських театрів. Отже, 22 січня цього року о 19:00 актори Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка презентуватимуть чернігівцям виставу «Нація», створену за однойменною книгою сучасної української письменниці Марії Матіос.

В інсценізації народного артиста України Ростислава Держипільського ця драма-реквієм набула особливого звучання своєрідної молитви за живих, за мертвих, за націю. Режисер-постановник використав сюжети чотирьох новел Марії Матіос – «Юр’яна і Довгопол», «Прощай мене», «Вставайте, мамко» і «Не плачте за мною ніколи», створених на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя, що відбувалися на згорьованій гуцульській землі.

Вистава-сповідь приречених людей, що стали безневинними жертвами тоталітарного режиму, нікого не залишає байдужим. Вона дарує глядачеві незабутні хвилини високого одкровення про життя і смерть, про час і вічність, а понад усе – про красу й силу людського духу. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

Вистава «Нація» івано-франківського облмуздрамтеатру справила глибоке враження на журі Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», де вона у 2011 році була відзначена у номінаціях «Краща вистава» та «Естетично переконливе втілення актуальної історико-національної тематики».

Режисура, візуальне рішення, музичне оформлення – народний артист України Ростислав Держипільський.

Сценографія – – заслужений діяч мистецтв України Олександр Семенюк.

Пісенна режисура – лауреат Національної премії України імені Т.Г.Шевченка Наталія Половинка.

Пластика – Андрій Кирильчук.

Асистент режисера – заслужений артист України Олексій Гнатковський.

Запрошуємо шанувальників сценічного мистецтва до перегляду культової вистави Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка – драми-реквієму «Нація», показ якої відбудеться за підтримки народного депутата України Сергія Березенка 22 січня 2018 року о 19.00 год.

Квитки у касі театру від 30 до 100 грн або на ТУТ.
Телефон каси: (0462) 77-44-80 (11:00-19:00, окрім понеділка).
Замовити квитки можна також за телефонами: (0462) 675-280, 931-821

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?